Железнице Србије ад

eng-flagSR eng-flagEN

У суботу, 14. јануара, промотивна вожња на релацији Београд – Косовска Митровица

На иницијативу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Пепублике Србије, Друштво за железнички превоз путника “Србија Воз” 14. јануара организоваће промотивну вожњу на новој релацији Београд – Косовска Митровица – Београд. Промотивни воз кренуће из Београда у суботу, у 8.30 сати, а полазак из Косовске Митровице је у недељу, 15. јануара, у 10.40 сати.

Током пробног периода вожње, који ће трајати од 20. јануара до 26. фебруара, возови ће полазити сваког петка у 10.40 сати из Косовске Митровице, а сваке недеље у 8.30 сати из Београда. Нова линија између Београда и Косовске Митровице је продужетак већ постојеће редовне линије Краљево – Косовска Митровица.

Цена возне карте у једном правцу је 988 динара, а повратне карте, уз 20 одсто попуста, износи 1.580 динара. За децу је вожња упола јефтинија, па карта у једном правцу кошта 494 динара, а повратна 988 динара. Путници ће уз легитимацију СРБ ПЛУС, која омогућава 30 одсто јефтиније путовање, карту у једном правцу плаћати 692 динара, а за повратно путовање треба издвојити 1384 динара.

Након завршетка пробног периода саобраћаја, а на основу интересовања путника и остварених прихода и трошкова, донеће се одлука о увођењу редовног саобраћаја на овој релацији. Канцеларија за Косово и Метохију сносиће део финансијских трошкова које ће “Србија воз“ имати због превоза путника на овој линији.

Путнике ће на релацији Београд – Косовска Митровица – Београд превозити нови руски дизел-моторни воз набављени из кредита Руске федерације за модернизацију српске железнице, а унутрашњост воза биће опремљена мотивима српског културног наслеђа са Косова и Метохије.

Информативни лист „Пруга“

Часопис „Железнице“