Железнице Србије ад

Железнички саобраћај на барској прузи између Пријепоља теретне и Бијелог Поља и даље у пекиду. За путнике међународних возова на овој деоници је организован аутобуски превоз

Због обрушавања бетона и земље у тунелу на барској прузи између станица Пријепоље теретна и Лучице 7. августа, железнички саобраћај између Пријепоља теретне и Бијелог Поља и даље је у прекиду.

Комисија за ислеђивање ванредних догађаја „Инфраструктуре железнице Србије“ а д. након изласка на лице места утврдила је степен оштећења контактне мреже и пруге. У сардањ са стручним службама Саобраћајног института „ЦИП“, „Енетргопројекта“ и „РЖД Интернешнл“ утврђена је даинамика активности за отклањање последица овог ванредног догађаја.

Услед прекида железничког саобраћаја између станица Пријепоља теретне и Бијелог Поља “Србија Воз” ад је привремено изменио организацију саобрачаја локалних и међународних возова.

За путнике у међународним возовима на релацији Београд – Бар – Београд, као и Суботица – Бар – Суботица, организован је железнички превоз до и од станице Пријепоље теретна, као и од Бијелог Поља до Бара и обрнуто, док је на релацији Пријепоље теретна – Бијело Поље организован аутобуски превоз.

У саставу међународних возова неће бити кола за превоз праћених аутомобила, све до потпуне нормализације железничког саобраћаја на барској прузи.

Локални путнички саобраћај организован је тако што је појединим возовима привремено скраћена траса вожње. Путнички воз из Београда за Врбницу у 10:30 саобраћа само до Пријепоља теретне, а воз из Врбнице за Београд у 06:55, полази из станице Пријепоље теретна у 07:40 за Београд и не саобраћа од Врбнице до Пријепоља теретне.

Путнички воз из Ужица за Врбницу у 02:36, саобраћа, такође, само до станице Пријепоље теретна, док локални воз из Врбнице за Ужице у 19:05, полази из станице Пријепоље теретна за Ужице у 19:49, а изостаје на релацији Врбница – Пријепоље теретна.

Информативни лист „Пруга“