Железнице Србије ад

Железнички самит Западног Балкана 2021 – “Будућност је на шинама”

 

„Србија ће модернизовати и рехабилитовати пруге у дужини од 1.000 километара, што је сада у фази припреме или планиране реализације, а пројекти су вредни око 6,5 милијарди евра, изјавилa је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић 13.септембра, на отварању Железничког самита  „Western Balkans Rail Summit 2021“, у  београдском хотелу „Хајат“.

Премијерка је истакла да је веома значајан догађај за Србију одржавање Железничког самита у Београду, који је званично почео доласком међународног воза „Connecting Europe Express“ у наш главни град, а који пролази кроз све државе чланице ЕУ.

„Важно је то, што овај воз није заобишао ни регион Западног Балкана“, рекла је премијерка и додала да је Коридор 10, који ту пролази, препознат као значајан коридор у путном и железничком саобраћају. „Иако формално још нисмо, ово је показатељ да Србија и овај наш регион јесу део Европе и део европске породице“, навела је она.

Премијерка је подсетила да је тачно пре две године, 13. септембра 2019. године, отворена канцеларија Транспортне заједнице у Београду. Она се захвалила Европској Комисији и партнерима у региону који су подржали иницијативу да у Београду буде седиште те организације, а не у некој другој држави, чланици ЕУ.

„Консензус који смо тада на Западном Балкану показали, такође показује да, ако јесмо заједно, можемо много тога“ рекла је премијерка и додала, да је заједнички циљ, добро повезан, стабилан и просперитетан регион у оквиру ЕУ.

-Приоритет владе је улагање у железничку мрежу да би били повезани са суседима у региону и унутар Србије“, навела је она.

Према њеним речима, Србија је на путу да до краја године заврши брзу пругу од Београда до Новог Сада и да се започну радови на делу од Новог Сада до Мађарске.

 

 

 

 

Србија улаже шест милијарди евра за модернизацију железница

„Активно радимо на пројектоној документацији за брзу пругу од Београда до Ниша, што ће великим делом бити финансирано кроз бесповратна средства ЕУ. Када је реч о планираним пројектима у вредности од 6,5 милијарди евра, у фази припреме или планиране реализације су и пруге од Ниша до Димитровграда, пруга Суботица – Сегедин, где ће почети радови ових дана чим представници из Мађарске дођу тим поводом у Србију пошто је све спремно, затим пруга Панчево – Вршац – граница Румуније, Ваљево – Врбница на граници са Црном Гором, рекла  је премијерка Ана Брнабић.

Брнабићева истиче да је остварен велики напредак у Србији по питању усклађивању закона са законима ЕУ у железничком сектору, пошто је Србија 2016. либерализовала желеничко тржиште. Тада је започело пословање приватног карго превоза, по чему је наша земља била прва која је отворила пругу за приватне карго оператере. Такође, нагласила је да је за Зелену агенду веома важан сектор транспорта и да једино воз може да замени велики број камиона, као и да је јака железница увек била симбол приведног развоја земље.

Брнабићева наводи да ће Србија имати ове године раст БДП нешто већи од седам одсто и да то нашој земљи даје ветар у леђа да ће ти амбициозни планови бити остварени и да ће се сва улагања и реализовати.

-Надам се да ћемо наредни самит одржати у Новом Саду и да ћемо отићи тамо из Београда брзом пругом за само пола сата“, додала је премијерка.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић истакао је да је 2021. година за Европу „Година железнице“, додајући да се то поклапа и са нашим плановима, јер се до краја године очекује завршетак брзе пруге Београд – Нови Сад.

У овој години је, истиче, Србија и домаћин Западнобалканског железничког самита на којем ће, наводи, учествовати сви министри инфраструктуре из региона, представници ЕУ и академска заједница.

Нагласио је да је то показатељ да регион само може да напредује само заједно и уз подршку европских партнера.

 

 

 

 

 

 

Момировић је подвукао да се цео регион сагласио да је за отворени Балкан, односно да економија и људи циркулишу лако и слободно. Такође, указује да на том путу има још проблема због дугих процедура на границама и додао да и то може бити превазиђено уз подршку ЕУ.

Министар је истакао значај железничког саобраћаја, додајући да он доприноси климатској неутралности и енергетској ефикасности.

Европска унија подржава модернизацију железница Западног Балкана

Комесар Европске уније за суседску политику и проширење Оливер Вархеји изјавио је данас да је Европска унија спремна да подржи земље Западног Балкана у модернизацији железничког саобраћаја који је, како је истакао, важан за повезивање региона, али и региона са ЕУ.

У видео поруци на отварању „Железничког самита Западног Балкана 2021“, Вархеји је истакао да је кључни програм за инфраструктурни развој региона „Економски инвестициони план за Западни Балкан“ од 30 милијарди евра, а који је Европска комисија одобрила региону.

Вархеји је казао да ће милијарду и по евра бити уложено у развој брзе пруге на Коридору 10 који ће Србију повезати са Бугарском и Грчком, као и у развој Коридора 4 који ће Београд брже повезати са луком Бар у Црној Гори и Подгорицом.

„Комисија ће наставити да подржава земље Западног Балкана у развој и модернизацију железничког сектора. Развој одрживе транспортне инфраструктуре и развој железнице чини окосницу плана економског развоја“, подвукао је Вархеји.

Визија је, истиче, да север и југ и исток и запад буду повезани железницом, а да ће велику економску подршку добити управо луке.

 Потписана Декларацију о посвећености железници

Ресорни министри земаља југоисточне Европе потписали су данас Декларацију о посвећености железници, којом су се обавезали на формирање одрживих и зелених железница. Декларација је потписана у оквиру Железничког самита Западног Балкана 2021, који се одржава у Београду.

Том приликом истакнут је циљ да се железница врати на „прави колосек“ на Западни Балкан, да буде одржива, зелена и да повеже цео регион, али и Европу.

„Западнобалкански железнички самит 2021“ који је окупио државне, регионалне и европске званичнике, као и стручњаке из области железничког саобраћаја, отворен је данас у Београду.

Самит су организовали Транспортне заједнице, Европска инвестициона банка (ЕИБ) и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), а домаћин је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Информативни лист „Пруга“