Железнице Србије ад

Железнички међуградски саобраћај креће 4. маја

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, гостујући данас у јутарњем програму РТС-а је истакла, да је у време епидемије једна од основних мера била да се заустави превоз путника, али да се сада мере постепено релаксирају, тако да се следећег понедељка отвара међуградски саобраћај, док ће градски саобраћај у Београду и Нишу кренути 8. маја.

“Саобраћај ће се фазно враћати јер је јавни саобраћај важан за људе који почињу да раде. Важно је да знамо да ово није само здравствена, већ и економска криза, те да је неопходно да се полако вратимо нормалном животу. С друге стране, теретни саобраћај функционише све време трајања епидемије и то ће нам много помоћи да економски преживимо кризу”, рекла је она.

Михајловићева је додала да се, у складу са препорукама лекара, припремају протоколи и правила за функционисање јавног саобраћаја.

“Постојаће тачно одвојен простор између возача и путника. Гледаће се и простор у аутобусу и возу јер је суштина да и даље нема блиског контакта међу грађанима, који ће морати да носе заштитну опрему. Важно је да послушамо препоруке, да будемо одговорни, јер највећа одговорност је на нама самима, да сачувамо здравље. Мере се кристалишу корак по корак, вакцине још увек нема, опасност је још увек ту, треба да научимо да живимо са вирусом”, закључила је Михајловићева.

 

Информативни лист „Пруга“