Железнице Србије ад

Железничка инфраструктура на 45. Међународном сајму грађевинарства

 

 

Међународни сајм грађевинарства, 45. по реду, под називом „Будућност градимо сада“, одржава се на Београдском сајму од 17. до 20. априла 2019. године. Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је покровитељ београдског Сајма грађевинарства на коме се ове године представља, поред  преко 600 излагача из 27 земаља, и „Инфраструктура железнице Србије“.

У Хали 4 Београдског сајма „Инфраструктура железнице Србије“ представља пројекте модернизације и обнове железничке инфраструктуре, чиме потврђује да је железнички сектор тренутно највеће градилиште у Србији.

Отварајући 45. Међународни сајам грађевинарства, државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александра Дамњановић, истакла је да се грађевинарство креће узлазном путањом  и да су реформе у том сектору дале важне резултате.

-Тренутно је активно 40.000 градилишта. У последње четири године изграђено је и асфалтирано 300 километара ауто-путева, а интезивно се ради  и на обнављању железничких пруга, односно железничке инфраструктуре у целини – истакла је Дамљановићева.

Она је навела да је покренут и нови инвестициони циклус у области инфраструктуре вредан пет милијарди евра. Ове године је планирана  реализација и изградња пет нових ауто-путева и наставак изградње железничке пруге Београд-Будимпешта, као и обнова железничких пруга на територији целе Србије.

 

 

 

 

 

 

 

 

Након отварања сајма, државна секретарка Дамњановић обишла је и штанд „Инфраструктуре железнице Србије“. На штанду је са пи-аром ове компаније Ненадом Станисављевићем, погледала мултимедијалну презентацију и мапу пројеката, на којој је приказана модернизација и реконструкција железничке инфраструктуре у Србији. Том приликом је било речи о изградњи пруге за велике брзине Београд – Будимпешта, али и о другим железничким инфраструктурним пројектима.

Штанд „Инфраструктуре железнице Србије“ обишли су генерални директор Мирољуб Јевтић и извршна директорка ове компаније Драгана Лалошевић.

Информативни лист „Пруга“