Железнице Србије ад

“Железнице Србије” и словеначка општина Гросупља о железничким пројектима

Пројекат модернизације регионалне железничке везе између Љубљане и Новог Места и Кочевја, где је планирана електрификација, био је само једна од тема разговора делегације „Железница Србије“, на челу са генералним директором и председником Скупштине, Мирославом Стојчићем и Зораном Анђелковићем, приликом недавне посете словеначкој општини Гросупља.

У разговорима са градоначелником Гросупља др Петром Верличем, учествовали су и генерални директор Саобраћајног института ЦИП Милутин Игњатовић и његов помоћник Милан Савовић, као и помоћник генералног директора Словеначких железница Миха Бутар.

Градоначелник је искористио прилику да гостима укратко представи Општину Гросупље и њене ресурсе. На почетку излагања Верлич је изнео неколико основних статистичких података о општини. Затим је уследило представљање културног наслеђа, привредних потенцијала, туристичких манифестација, и природних знаменитости. Представљено је и неколико успешно реализованих пројеката  који данас представљају пример добре праксе, укључујући и пројекте који ће се реализовати у будућности.

Информативни лист „Пруга“