Железнице Србије ад

Железничари дали крв

 

 

Железничко удружење добровољних давалаца крви Београд у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије организовало је 23. новембра прикупљање крви у Великој сали Пословне зграде српских железница у Београду. За давање крви пријавило се 22 железничара, премда је само 17 колега било у могућности да да крв из здравствених разлога.

 

 

 

 

 

 

 

„Веома смо захвални свим железничарима који су учествовали у данашњој хуманитарној кампањи и дали крв. С поносом могу да кажем да је један наш колега до сада дао крв 80 пута и заиста је херој наше железнице“, рекла је Вера Арсенијевић,  секретар Железничког удружења добровољних давалаца крви Београд.

„Током априла имали смо акцију добровољног давања крви и том приликом одазвало се 30 железничара. Морам да напоменем да сви запослени у железничком сектору, као и чланови њихових породица, увек могу да се обрате нашем удружењу и ова драгоцена течност ће им бити обезбеђена“, истакла је Вера Арсенијевић.

Актив давалаца крви на железници има вишедеценијску традицију и учешћа и организовања оваквих хуманитарних акција. Железничари су увек били познати  по томе да се одазову позиву Института за трансфузију крви када ове драгоцене течности понестане, било да су празници, велике врућине или јаке зиме.

Хуманост је одувек била одлика српског железничара!

Информативни лист „Пруга“