Железнице Србије ад

Железница као кључни предуслов за даљи развој земаља Западног Балкана

 

Mеђународни сајам транспортних технологија и услуга – SEE Mobility одржан је у Београду, 30. и 31. маја, у Хотелу „Југославија“. Под слоганом „Повезаност за будућност“ и нагласком на железницу и логистику као два стуба „мобилити“ индустрије 21. века, ова манифестација окупила је учеснике из десетак земаља који су приказали своје производе, услуге и иновативна техничка решења.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На свечаном отварању сајма у име Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре излагачима и гостима обратио се  Мирослав Алемпић, помоћник министра за друмски транспорт, путеве и безбедност, рекавши да је овај  међународни сајам идеална прилика за упознавање са савременим транспортним технологијама на једном месту, и то, како на панел дискусијама, тако и кроз разговоре са великим бројем еминентних стручњака из земље и региона.

„Влада Републике Србије препознала је да су развој и модернизација саобраћаја и инфраструктуре кључни за развој привреде и економије Србије. Када је у питању железнички саобраћај, у току је изградња брзе пруге од Новог Сада до Суботице. То је 108 километара  пруге за брзине до 200 километара на сат. Такође се ради и пруга Ниш–Брестовац. У овој години планирано је да започне изградња на још 125 километара пруге, за 600 километара пруге се ради пројектна документација, од чега је само пруга Београд–Ниш, 230 километара, и Стара Пазова – Шид, 92 километра. То су такође пруге великих брзина, до 200 километара на сат. Поред изградње савремене саобраћајне инфраструктуре циљ јесте унапређење комплетног транспортног система Србије: модернизација, увођење савремених технологија у све видове саобраћаја и транспорта, аутоматизација, дигитализација, интеграција, као и увођење ИТ технологија које би требало да интегришу услуге више видова транспорта у складу са потребама корисника и давалаца услуга, а све ради убрзања и рационализације транспортног система и логистичких токова“, закључио је помоћник министра Мирослав Алемпић.

Матеј Закоњшек, директор Транспортне заједнице, рекао је да су железница и транспорт кључни предуслов за даљи развој земаља Западног Балкана. „Ако само погледате географију овог региона, видите да овај регион не само да повезује јужну, централну и западну Европу, већ повезује и Европу са Блиским истоком,  Европу са Азијом“, рекао је Закоњшек и наставио:  „Највећа предност овог региона јесте железница. У претходних 30 година око 80 посто инвестиција у регион Западног Балкана улагано је у друмски саобраћај. То се сада мења. Већина инвестиција сада иде на развој железнице и то из очигледних разлога, мањка инвестиција у прошлости, али и потреба које будућност намеће, посебно када се имају у виду декарбонизација и зелена транзиција“, рекао је директор Транспортне заједнице.

„По први пут имамо брзе возове, односно брзу пругу до Новог Сада, која ће ускоро бити продужена до Будимпеште. Коридор 10 се интензивно изграђује. Коридор 8, који повезује Албанију, Северну Македонију и Бугарску, такође се гради. Један од највећих грантова у историји Европске уније одобрен је управо Србији за модернизацију железничке пруге ка Нишу и даље једним краком ка граници са Северном Македонијом, и другим ка Бугарској. Све ово доноси револуцију у транспорту. Тренутно је уложено 2,8 милијарди евра у реализацију текућих пројеката. Зато железница и јесте кичма интермодалности.  Без обзира колико ми улагали у луке региона, без постојања железничке везе те луке никада неће моћи да постигну свој пуни потенцијал“, рекао је Закоњшек и нагласио да би се то постигло, потребно је да реформе прате развој стања на терену.

Закоњшек је истако да су упоредо са инвестицијама и модернизацијом неопходни и људи. „Не можете променити слику железнице преко ноћи ако немате одговарајуће квалификоване људе који ће радити на тој железници. Зато је ваш посао, посао академских институција и компанија тако важан. Морамо се постарати да наставимо улагање у железницу, морамо се постарати да наставимо улагање у младе људе који ће радити на железници и који ће стварати нову будућност за железнице на Западном Балкану“, закључио је Матеј Закоњшек.

Селин Рише, заменик у Регионалном економском одељењу за Западни Балкан Амбасаде Француске у Београду рекла је да неколикофранцуских компанија учествује у  пројекту изградње београдског метроа („Алстом“, “Егис“).  „Француска развојна агенција, заједно са Светском банком, улаже средства у модернизацију железничког сектора Србије, као и у пројекте урбане мобилности широм Србије. Успостављена је и техничка сарадња на различитим нивоима између министарстава две земље ради имплентације Кластера 4 – Зелена агенда и одрживо повезивање, као још једног поглавља у претприступним преговорима Србије за чланство у ЕУ. Железнички сектор на најбољи начин представља степен индустријског развоја компанија земаља Југоисточне Европе, и као такав представља темељ и носиоца агенде зелене транзиције“, закључила је Селин Рише.

 

Говорећи на свечаном отварању Сајма, Кристофер Ли, секретар Британске амбасаде у Србији, рекао је да ће боља повезаност бити кључни замајац будућег развоја овог региона.

„Драго ми је што српска влада даје велики приоритет железничкој инфраструктури и што се она налази у будућим плановима економској развоја Србије, са посебним нагласком на нове трасе унутар земље и ревитализацију постојећих праваца који Србију повезују са земљама у окружењу. Надам се да ће електрична, водонична и хибридна технологија своју примену видети што пре и у Србији и земљама региона како бисмо што пре сви били на истом колосеку ка будућности без фосилних горива. Сматрам да би компаније из Уједињеног Краљевства могле да помогну са својим високим квалитетом услуга у надзору пројеката у железничком сектору, а узевши у обзир велико искуство на том пољу, било да се ради о железници, лакој железници или метро системима.

Никола Бајић, представник Амбасаде Републике Хрватске у Србији, рекао је да је на недавном састанку у Загребу, председника Владе Републике Хрватске Андреја Пленковића и Ане Брнабић, председнице Владе Републике Србије, договорена изградња брзе железничке пруге Београд–Загреб, док се истовремено обнављају пруге према Мађарској. „Република Хрватска свакако се труди и да повеже своју највећу луку Ријека брзом железницом према Загребу, и даље према Европској унији и државама Западног Балкана. Наиме, ми смо у Хрватској свесни важности добре транспортне инфраструктуре. У том смислу велико ми је задовољство да се на овогодишњем сајму мобилности у Београду представљају и светски познате хрватске компаније из сектора железница и железничке инфраструктуре“, рекао је Бајић.

„Компанија „Гредељ“ светски је позната по производњи возова и локомотива, као и компанија „Кончар електрична возила“, док је хрватска компанија „Алтпро“ светски предводник у производњи, постављању и одржавању железничке сигнализације. Због свега наведеног, уверен сам да ће овај сајам допринети даљем повезивању држава Западног Балкана са Европском унијом“, закључио је Никола Бајић.

У име Амбасаде Словачке Републике у Београду на отварању се обратио Борис Кончек, секретар у Амбасади Републике Словачке у Србији, који је истакао да је: „Србија најважнији трговински партнер Словачке у региону Западног Балкана, што је најбоље илустровано константим растом спољнострговинске размене између наших земаља која је у 2022. години, по први пут, премашила износ од милијарду евра. И поред тога постоји још простора за побољшање и повећање обима економске сарадње, а све то имајући у виду одличне политичке односе, географску близину или блиске међусобне везе, посебно значајне јер у Србији живи доста Словака. Значајна платформа за међувладину сарадњу на разним пољима од обостраног интереса, а транспорт и мобилност су један од тих сегмената, јесте и заједничка комисија за економску сарадњу између Словачке и Србије, под надзором министарстава трговине двеју земаља“.

Кончек је објаснио да на овом сајму присуствују две компаније: словачка карго компанија „Cargo Wagon“, која је и златни спонзор овог сајма, као и „Tatravagonka Poprad“, један од европских лидера у развоју, дизајнирању и производњи теретних кола за железнички саобраћај. У Србији компанија „Татравагонка“ је власник фирме „Братство“ из Суботице, а овде је представља фабрика „Гредељ Вагони“ из Хрватске.

„Радује ме што ће овај сајам спојити све битне представнике железничког сектора на једном месту, и уверен сам да ће то довести до успостављања нових пословних сарадњи и да ће отворити неке нове теме за будућност“, закључио је Кончек.

У наредних десет година очекују се, према проценама, инвестиције од преко 15 милијарди евра у ревитализацију железничке и путне инфраструктуре. Била је ово прилика да се сви излагачи међусобно повежу и стекну пословне контакте који ће им помоћи у реализацији заједничких пословних циљева.

 

 

 

 

 

 

 

Након два изложбена дана организоване су посете водећим компанијама и индустријским парковима у Србији – интермодалном терминалу компаније НЕЛТ и индустријском МИНД парку у Крагујевцу.

Информативни лист „Пруга“