Железнице Србије ад

Због коронавируса привремено не саобраћају међународни путнички возови са Црном Гором, Бугарском и Хрватском

 

 

На основу Одлуке Владе Републике Србије о затварању граничних прелаза од  12. марта 2020. године,  с циљем спречавања ширења заразне болести COVID – 19 (коронавирус), железничка компанија за превоз путника  „Србија Воз“ привремено је обуставила саобраћај међународних возова са Црном Гором, Бугарском и Хрватском. Од међународних возова тренутно саобраћају возови на релацији Нови Сад – Келебија – Нови Сад.

У саобраћају са Црном Гором, од 16. марта привремено не саобраћају међународни путнички возови на релацији Београд-Бар-Београд.

Од понедељка, 16. марта, такође је привремено  обуставњен железнички путнички саобраћај са Бугарском преко граничног прелаза Димитровград-Калотина, тако да не саобраћају  возови на релацији Софија-Димитровград-Софија.

Саобраћај међународних возова на граничном прелазу Шид – Товарник са Хрватском, привремено је обуставњен од 15. марта. Међународни возови за Загреб (Љубљану) саобраћају само на релацији Београд Центар – Шид – Београд Центар.

На основу Одлуке Владе Републике Србије о затварању граничних прелаза од  12. марта 2020. године, „Србија Воз“ је привремено обуставио саобраћај и преко железничког превоза Богојево – Ердут. Железнички саобраћај одвија се према планираном реду вожње само до и од пограничне станице Богојево.

У унутрашњем железничком саобраћају, сви возови за превоз путника возе по важећем реду вожње.

Возови из система БГ:ВOЗ, саобраћају по реду вожње који се примењује викендом и у време државних празника.

 

Информативни лист „Пруга“