Железнице Србије ад

Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ увео три дежурне телефонске линије за пацијенте

 

 

Због проглашене пандемије вируса корона Завод за здравствену заштиту радника “Железница Србије” отворио је три дежурне телефонске линије које су на располагању пацијентима који сумњају да су оболели од ове болести, али и осталима који имају потребу да се посаветују са лекарима.

„Свакодневно, на броју 011/2686-155, локал 104, дежура лекар опште медицине задужен за консултације са пацјентима, током 24 сата на броју 064/860-77-97 на располагању су лекари из амбуланте „Београд центар“, а за становнике градске општине Савски венац резервисан је број 064/860-77-98“, рекао је др Љубомир Игњатовић, један од чланова Кризног штаба Завода. Он је позвао све пацијенте да користе телефоне за консултације са лекарима који ће им помоћи око избора терапије или упутити коме да се јаве уколико сумњају да су били у контакту са оболелим од корона вируса, или имају повишену температуру, кашаљ или сличне тегобе.

По речима доктора Игњатовића, због проглашења пандемије корона вируса, а по налогу Министарства здравља и у складу са мерама и одлукама које је донела Влада Републике Србије ради спречавања ширења вируса, уведен је ванредан начин рада Завода.

„Наша здравствена установа прати и поступа по одлукама Министарства здравља, каже др Игњатовић. У Заводу је формиран Кризни штаб који доноси одлуке о организовању здравствене службе под новонасталим околностима и прати реализацију донетих одлука. Тако ових дана у Завод, до забране кретања, могу доћи само пацијенти који имају акутне тегобе и потребан им је хитан преглед, а након тог времена за њих је надлежна Хитна помоћ“, каже др Игњатовић и саветује најризичнију категорију пацијената, а то су хронични болесници, да узимају преписану терапију и остану у својим домовима.

„Завод за здравствену заштиту радника „Железница Србије“ је установа примарног нивоа здравствене заштите и све пацијенте који сумњају да имају вирус усмеравамо према епидемиологу и Инфективној клиници, објашњава др Љубомир Игњатовић и наглашава да је ових дана повећан број позива пацијената који се јављају због повишене температуре и кашља.

Информативни лист „Пруга“