Железнице Србије ад

Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ обележио славу Свети Врачи

 

Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“обележио је данас, 14. новембра, крсну славу Свети Козма и Дамјан, у народу познатију као Свети Врачи. Сечење славског колача обавио је епископ ремезијански Стефан у присуству свештеника Вазнесењске цркве оца Владимира, директора Завода прим.др Влада Батножића и генералног директора „Железница Србије“ ад Мирослава Стојчића са најближим сарадницима. Слави су присуствали и представници Министарства здравља и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, општине Савски Венац, здравствени радници Завода и многобројни гости.

Директор Завода Владо Батножић поздравио је госте подсетивши на велики јубилеј Завода ове године и истакао да се, током 132 године његовог успешног рада, железничко здравство развијало упоредо са развојем железнице.
„Данас Завод има 25 амбуланти у 16 градова у којима се дневно прегледа око 4000 пацијената. Овај одговоран посао обавља 750 запослених у амбулантама Завода широм Србије“, нагласио је Батножић.

Према његовим речима,циљ менаџмента Завода је континуирано усавршавање стручног кадра и набавка савремених дијагностичких апарата. Тиме ће се на једном месту обављати квалитетни прегледи и брза дијагностика, што ће Завод учинити једном од значајних друштвено одговорних здравствених институција.

 

 

 

 

 

 

 

 

Генерални директор „Железница Србије“ ад Мирослав Стојчић честитао је свим запосленима славу и 132 године успешног рада Завода. „Ових дана када обележавамо 100 година од завршетка Великог рата и великог страдања нашег народа, не треба да заборавимо да је традиција железничког здравства сеже још дуже од тога“, истакао је он.

Подсетио је да је Завод део система „Железница Србије“ ад и да ће убудуће, као и до сада, имати безрезервну помоћ и подршку железнице, како би и даље био успешна здравствена институција.

Са жељом да радници Завода имају што мање посла,а сви да будемо здрави, директор Стојчић је честитао славу Свети Врачи и захвалио се на даноноћној бризи о свим пацијентима.

Хор „Кнегиња Марија“ и сопран, Тања Андријић увеличали су свечаност поводом обележавања славе Завода.

Здравствени еснаф у Србији слави Свете Враче као своју крсну славу сећајући се медицинских учитеља и колега, а пре свих лекара Козме и Дамјана.

Информативни лист „Пруга“