Железнице Србије ад

Награђен Завод за здравствену заштиту радника “Железнице Србије“

 

 

Запослени у Заводу за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“, предвођени директором прим. др Владом Батножићем, примили су 11. јуна захвалницу поводом затварања привремене ковид болнице на Београдском сајму од министра одбране Републике Србије Александра Вулина.

У Хали 1, у којој је до само пре неколико дана радила привремена ковид болница, одлуком министра одбране, установама и појединцима уручене су захвалнице Министарства одбране за изузетно залагање и велики допринос у пружању здравствене заштите грађанима Републике Србије.

Осим Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“, министар одбране и начелник Управе за војно здравство уручили су захвалнице и Београдском сајму, Клиничком центру Србије, Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, Заводу за здравствену заштиту радника МУП-а, Заводу за здравствену заштиту студената, Заводу за психофизиолошке поремећаје и говорну патологију „Проф. др Цветко Брајовић“, Градском заводу за кожне и венеричне болести, Градском заводу за плућне болести и туберкулозу Београд, Специјалној болници за интерне болести Младеновац, домовима здравља „Др Симо Милошевић“ Чукарица, „Савски венац“, Раковица, Звездара, Стари град, Младеновац, као и волонтерима и здравственим радницима.

 

Пуних седамдесет дана, 198 лекара и медицинског особља из Завода, као и медицински радници других здравствених установа,  бринуло је о здрављу око 1.300 пацијената највеће привремене болнице овога типа на Балкану.

Обраћајући се присутнима који су, како је истакао, учинили све ово могућим, министар Вулин им је захвалио у име председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и у своје лично име.

– Држава Србија може да буде поносна на сваког од њих. Ако смо сумњали колико је важно и вредно имати овакве људе, ево, сада их видимо и сада знамо зашто је било тако храбро, вредно, важно и тако часно бити заједно са њима – рекао је министар Вулин истакавши да су били ту када је било најтеже.

Начелник Управе за војно здравство, генерал-мајор др Угљеша Јовичић, истакао је да је, у тренутку када се десио један од најтежих изазова за нас, дошла до изражаја изванредна координација међу институцијама када је формирана привремена болница.

 

Информативни лист „Пруга“