Железнице Србије ад

eng-flagSR eng-flagEN

Завод за здравствену заштиту радника железнице потписао нови Колективни уговор

 

 

 

Горан Аџић, в.д. генералног директора „Железница Србије“ и директор Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ прим. др Владо Батножић потписали су 9. новембра, са представницима репрезентативних синдиката ове здравствене установе, нови појединачни Колективни уговор за здравствене установе чији је оснивач Република Србија, чиме су запослени ове установе постали прва компанија из система српских железница која је добила нови Колективни уговор.

Почетком 2020. године ступио је на снагу нов посебни Колективни уговор за здравствене установе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе.  У складу са тим, Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“,  заједно са својим репрезентативним синдикатима и оснивачем „Железницама Србије“ ад закључио је нови појединачни колективни уговор Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“.

Пре потписивања в. д. генералног директора „Железница Србије“ ад Горан Аџић захвалио се запосленима Завода на великом труду и посвећеном раду на збрињавању пацијената у привременој Ковид болници у београдској Арени, и изразио је искрену наду да ће медицинари Завода и из ове „битке“ што пре изаћи као победници.

Желим вам да што „пре затворите Арену“  рекао је он, и додао да је велика част за српске железнице што је баш Завод добио тако важан и одговоран задатак, а то је спасавање људских живота.  Он је истакао да су потписивањем овог уговора запослени Завода постали прва компанија из железничког сектора која је добила нови Колективни уговор, усклађен са новим посебним колективним уговором за здравствене установе.

-Хвала представницима синдиката и пословодству Завода за здравствену заштиту на челу са директором Батножићем на кооперативности при доношењу овог важног документа, рекао је том приликом в.д. генералног директора „Железнице Србије“ ад Горан Аџић.

Директор Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ прим др. Владо Батножић је исказао велико задовољство потписивањем новог Колективног уговора и навео да је ово први пут да Завод потписује самостално Колективни уговор за запослене.

У име репрезентативних синдиката нови појединачни Колективни уговор су потписали представници Уједињеног синдиката Србије Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ и Синдикалне организације Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“, Владица Радисављевић и Биљана Апостоловић.

 

 

Информативни лист „Пруга“

Часопис „Железнице“