Железнице Србије ад

Завод одликован Плакетом Министарства одбране за допринос у борби против короне

 

 

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић уручио је 23. априла, поводом Дана Војске Србије, војне спомен медаље припадницима Управе за војно здравство Министарства одбране, као и плакете и захвалнице њиховим сарадницима из цивилних установа, за ангажовање на спречавању ширења пандемије корона вируса.

Плакета Министарства одбране уручена је  директору Завода за здравствену заштиту радника “Железнице Србије” примаријусу др Владу Батножићу, за несебичан рад и борбу против корона вируса.

“И у овим данима, када није лако и када се и даље боримо против корона вируса, залагање људи какви сте ви и велики напор који су учинили сви наши људи из система одбране, али и сви наши партнери, попут Завода ”Железница Србије”, људи из ”Штарк арене” и из других установа, управо показује колико заједништво наше војске, лекара и народа дају добре резултате”, рекао је Стефановић.

По речима директора Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“, примаријуса др Влада Батножића, Плакету захвалности добило је медицинско особље које безмало више од годину дана стоји на првој линији фронта одбране пацијената од корона вируса.

„Ово признање је веома значaјно свима нама који смо раме уз раме са колегама из других здравствених установа и са ВМА ту да несебично помогнемо болесним грађанима наше земље. Још од првог дана медицинско особље Завода је са великом пажњом и љубављу према својој отаџбини несебично улазило у Сајам и Арену с циљем да помогну и излече пацијенте. Од октобра до априла ове године кроз Арену је прошло и излечило се више од 7.000 пацијената, то је за нас велики успех, истакао је примаријус др Владо Батножић. Он је казао и да се пацијенти излечени од ковида свакодневно  порукама и телефонским позивима захваљују медицинарима.

Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“  један је од носећих стубова у борби против корона вируса. У Арени је свакодневно  ангажовано око 75 лекара и   медицинских радника из ове здравствене установе.

Информативни лист „Пруга“