Железнице Србије ад

Завод на Петровданском сабору: Бесплатно мерење притиска и шећера

Завод за здравствену заштиту радника „Железница Србије“ организовао је акцију мерења притиска и шећера у крви 12. јула у Топчидерском парку на Петровданском сабору, у склопу обележавања славе Светих Апостола Петра и Павла – Петровдана. Штанд Завода је био изузетно посећен, јер је око 150 посетилаца проверило своје здравствено стање. Лекари, техничари и фармацеути Завода давали су и друге врсте здравствених савета свим заинтересованим суграђанима.

 

 

 

 

Сабор је организовала општина Савски венац у сарадњи са Туристичком организацијом општине Савски венац. На штандовима је двадесетак учесника излагало своје ручне радове, рукотворине, накит и уникатне предмете, а организовано је и такмичење за најбоље пите и колача од јабука петровача. У програму су учествовали клубови Геронтолошког центра Београд са територије општине Савски венац, њихове глумци, фолклорне гупе и солисти.

Ово је још једна у низу успешних акција бесплатних прегледа коју је организовао Завод за здравствену заштиту радника „Железница Србије“ у сарадњи са општином Савски венац.

Информативни лист „Пруга“