Железнице Србије ад

19-23. април-Заједничко учешче железничког сектора на 43 Сајму грађевинарства у Београду

На 43. Међународном сајму грађевинарства , који ће се од 19. до 23. априла 2017. године одржати на Београдском сајму, заједнички ће учествовати пет железничких компанија и то: „Железнице Србије“ ад, „Инфраструктура железнице Србије“, Саобраћајни институт ЦИП, Предузеће за изградњу железничког чвора Београд „Београдчвор““ и привредно друштво за грађење, ремонт и одржавање пруга „ЗГОП“ Нови Сад.Заједнички штанд железничког сектора биће површине 60 квадратних метара и налазиће се у Хали ИВ Београдског сајма.
Пет компанија из железничког сектора на једном од највећих специјализованих сајмова грађевинарства у региону, представиће пројекте модернизације инфраструктуре који су реализовани у Србији у протеклих пар година, оне чија је реализација у току, као и планиране инвестиционе активности.

То ће бити прилика да специјализованој и стручној , као и најширој јавности представимо реализацију инфраструктурних пројеката који се финансирају из руског кредита( панчевачка пруга, барска пруга, „ јужне“ и „северне“ деонице на Коридору 10), модернизацију Коридора 10, изградњу Прокопа и београдског железничког чвора, Жежељевог моста, затим најзначајнијег пројекта модернизације пруге Београд – Будимпешта, као и низ других пројеката.

Такође, биће то прилика да се посетиоци ове сајамске манифестације подсете и на неке од најзначајнијих и највећих железничких инфраструктурних објеката грађених протеклих деценија у Србији.

Иницијатор и организатор заједничког учешћа на наведеној манифестацији су „Железнице Србије“ ад, а за координацију и реализацију сајамске презентације задужен је Медија центар „Железнице Србије“ ад.

Информативни лист „Пруга“