Железнице Србије ад

ЗАЈЕДНИЧКА ИЗЈАВА ГЕНЕРАЛНИХ ДИРЕКТОРА „СРБИЈА ВОЗА“ И „ИНФРАСТРУКТУРЕ ЖЕЛЕЗНИЦА СРБИЈЕ“: ГРАЂАНИ, МОЛИМО ВАС, ИЗВИНИТЕ

Поштовани грађани Србије,
Путници српских железница
Чланови Владе Србије.

Молимо Вас извините!

Најискреније се извињавамо због великог пропуста и неблаговременог организовања превоза путника које су направиле наше компаније, због чега је више од 224 путника девет сати без струје и грејања чекало у возу на релацији Београд-Бар.

Посебно извињење упучујемо породицама које су биле забринуте за децу, старе и болесне који су се налазили међу наших 224 путника. Као најодговорнији у „Србија Возу“ и „Инфраструктури железница Србије“ прихватамо сву одговорност за овај инцидент, а адекватне санкције биће примењене и према свима који су били у ланцу одговорности.

Подсећамо, у недељу, 3.јануара, на прузи Београд-Бар код Ваљева, у судару воза и аутомобила, оштећена је локомотива и контактна мрежа, због чега је нестала струја. Због неадекватне процене потребног времена за отклањање квара путници су девет сати провели у вагонима без струје и грејања, без хране и воде.

Још једном, молимо све грађане, наше путнике и Владу Србије да прихвате наше извињење, а ми ћемо учинити све да се у руковођењу наших комапанија овакви пропусти на железници више никад не понове.

„СРБИЈА ВОЗ“
Југослав Јовић
в.д. генерални директор

„ИНФРАСТРУКТУРА ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“
Горан Максић
в.д. генерални директор

Званичну изјаву можете преузети овде.
Сатницу активности на отклањању последица несреће на барској прузи можете преузети овде.

Информативни лист „Пруга“