Железнице Србије ад

Заједница железничких спортских клубова Србије доделила специјалне награде Драгомиру Вујковићу и Ђули Мештеру

Прослављеним српским спортистима, боксеру Драгомиру Вујковићу и одбојкашу Ђули Мештеру, данас, 10. фебруара,  додељене су специјалне награде за постигнуте изузетне спортске резултате и унапређење спорта на железници.  У Управној згради “Железница Србије”, у присуству бројних званица из спорта и са железнице  признања бившим спортистима уручили су др Мирољуб Јевтић, вршилац дужности директора друштва Србија Карго” и Југослав Јовић, вршилац дужности директора  друштва “Србија Воз”.

Управни одбор Заједнице железничких спортских клубова Србије,  на седници 12. јануара је донео Одлуку да се специјална  признања доделе двојици истакнутих спортиста, који су дуги низ година освајали најсјајнија одличја на олимпијским, светским, медитеранским и балканским шампионатима.

Председник Управног одбора Заједница железничких спортских клубова Србије Иван Богавац, честитао је Драгомиру Вујковићу и Ђули Мештеру на награди и на њиховој дугогодишњој успешној спортској каријери. Он је подсетио да је традиција оснивања првих железничких спортских клубова дуга скоро један век и да су током овог периода бројни спортисти, у различитим дисциплимама, промовисали српске железнице и српски спорт.

-Поћетком деведесетих година створен је Савез железничких спортских клубова Србије чији је циљ био вођење и организовање спорта на железници и омасовљење спортских активности међу железничарима, члановима њихових породица и осталим активним учесницима у спорту и рекреацији ван железнице. Данас Заједница у свом саставу има 87 спортских клубова и друштава у 22 спортске дисциплиме , организованих у 20 градова широм Србије. По обиму и броју чланова Заједница железнићких спортских клубова је међу најмасовнијим спортским савезима у Србији.- рекао је Богавац.

Иначе, Заједница железничких спортских клубова Србије, традиционално, већ шесту годину додељује специјалне награде истакнутим спортистима. До сада је награђено двадесет двоје спортиста који су почели спортску каријеру у железничким клубовима или су титуле освојили као чланови железничких клубова. У протеклих пет година ова признања су добили: стонотенисер Бела Месарош, кошаркаш Драган Кићановић, рвач Сретен Дамјановић, мачевалац Зоран Крејовић и боксер Звонко Вујин.

Информативни лист „Пруга“