Железнице Србије ад

За  железницу у зајечарском крају – 11 милијарди динара

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић посетила је данас са својим сарадницима и директорима ресорних јавних предузећа Зајечар. Тема данашњег састанка са начелником Зајечарског округа, градоначелником Зајечара и председницима општина Бољевац, Сокобања и Књажевац били су инфраструктурни пројекти у току и они који су планирани у наредном периоду.

У железнички саобраћај у овом крају улажемо 11 милијарди и то за деоницу од Ниша до Зајечара и реконструисану пругу Пожаревац–Мајданпек”, рекла је министарка и нагласила да српске железнице сређивањем пруга и станица полако добијају ново лице.

 “Обичај министарства које водим јесте да будемо на терену и разговарамо са људима о пројектима важним за грађане, рекла је Михајловићева, и похвалила локалне самоуправе у Зајечарском округу рекавши да је пројектно-техничка документација за бројне пројекте спремна.

Бошко Ничић, градоначелник Зајечара, захвалио се потпредседници Владе и њеном тиму на подршци и рекао је да вредност договорених инфраструктурних пројеката превазилази вишегодишње буџете Зајечара.

“Отворили смо бројна питања која локалне самоуправе не могу да реализују саме, а све у циљу квалитетнијег и бољег повезивања са остатком Србије и квалитетнијег живота наших суграђана”, рекао је Владан Пауновић, начелник Зајечарског округа и рекао  да је данашњи састанак одличан пример односа Републике према локалним самоуправама.

Фотографије преузете са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Информативни лист „Пруга“