Железнице Србије ад

Весић: Завршено 74 одсто радова на изградњи пруге за велике брзине од Новог Сада до Суботице

 

 

„Изградња брзе пруге од Новог Сада до Суботице напредује веома брзо. Већ је урађено 74 одсто радова и пруга ће, као што је најавио председник Србије Александар Вучић, бити завршена до краја ове године, нагласио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, приликом обиласка радова на овој прузи.

   

Он је прецизирао да је постављено око 55 одсто шина, што је више од 150 километара од укупно 280 километара шина, које ће бити постављене на овој двоколосечној прузи.

„Са сигурношћу можемо рећи да ће читав посао бити урађен до краја ове године. Након изградње потребно је два до три месеца за тестирање пруге, па би возови могли да саобраћају већ у марту следеће године“ , најавио је министар Весић, који се заједно са својим сарадницима провозао делом брзе пруге Нови Сад–Суботица.

   

Када пруга Нови Сад–Суботица, дужине 108 километара, буде пуштена у саобраћај, путници ће од Београда до Суботице брзим возом стизати за сат и десет минута.

Весић је истакао да је Србија рекордер у Европи, када је у питању изградња пруга за велике брзине.

„Ниједна земља у Европи не ради више километара брзих пруга од Србије. То показује да можемо боље ако се организујемо и да нашу земљу заиста можемо да учинимо добрим местом за живот свих људи“, рекао је Весић и додао да ће се, већ следеће године у ово време, радити и брза пруга према Нишу.

 

Фотографије преузете са сајта МГСИ

Информативни лист „Пруга“