Железнице Србије ад

Вечерњи воз за Бар од сутра, 25. марта, саобраћа помоћним превозним путем

Од петка, 25. марта на релацији Београд – Бар уводи се у саобраћај међународни вечерњи воз из Београда у 18.14 сати, који ће саобраћати помоћним превозним путем преко Младеновца, Лапова и Краљева. Подсећамо да вечерњи воз за Бар, који је полазио у 20.10 сати, привремено не саобраћа од 18. марта због одрона и појаве клизишта на барској прузи.

Ради уласка и изласка путника воз ће стајати у: Раковици, Лапову, Краљеву, Ужицу, Прибоју, Пријепољу, Пријепољу теретној, Бијелом Пољу, Мојковцу, Колашиу, Подгорици, Сутомору и Бар.

У повратку из Бара за Београд међународни воз полазиће у 17 часова, уместо у 19.00 како је саобраћао. Време путовања воза помоћним превозним путем преко Лапова и Краљева је дуже, у односу на редован превозни пут преко Ваљева.

Воз ће у свом саставу имати кола са лежајевима (спаваћа и кушет кола), кола са седиштима и кола за превоз праћених аутомобила.

Цена карте за међународни воз који ће саобраћати помоћним превозним путем остаје непромењена и у једном смеру износи 31,8 евра за први разред и 21 евро за други разред, уз доплату за резервацију седиште од 3 евра. Карта за лежај у кабини са 6 лежајева износи 6 евра по особи, у турист кабини са 3 лежаја кошта 15 евра по особи, у дубл кабини са 2 лежаја стаје 20 евра по особи, док у сингл кабини, уз обавезну купљену карту за први разред, износи 45 евра. Превоз аутомобил у једном смеру кошта. 30 евра.

Уз повластицу „Бар Специјал“ цене у једном правцу, за понуду која убухвата карту и резервацију седишта, износи 9,9 евра, понуда (карта и резервација лежаја) у кабини са 6 лежајева износи 14,9 евра, а у кабини са 3 лежаја стаје 24,9 евра.

Информативни лист „Пруга“