Железнице Србије ад

Наставља се реализација инфраструктурних пројеката

 

“Поред очувања здравља наших грађана, важно је да се не стане са реализацијом инфраструктурних пројеката које заједно радимо. Економија трпи озбиљне последице, а грађевинарство ће умногоме допринети опстанку и привредном развоју наше земље у овом за све тешком времену. Хвала Вам на подршци коју нам пружате и сарадњи која је оличење добрих односа наше две земље”, рекла је  потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, данас у разговору с амбасадорком НР Кине у Србији Чен Бо.

На састанку је било речи о актуелним и будућим пројектима које у Србији реализују кинеске компаније. Поред изградње брзе пруге од Београда до Будимпеште, наставка изградње ауто-пута Прељина-Пожега и обилазнице око Београда, разговарало се о пројекту модернизације пруге Београд-Ниш и Ниш-Прешево,  као и о закључивању комерцијалног уговора за пројекат изградње Фрушкогорског коридора.

Кинеска амбасадорка сагласила се са потпредседницом Михајловић да сви који могу треба да раде. Она је захвалила на помоћи да се 167 кинеских радника, ангажованих на поменутим пројектима, врати у Србију, а очекује се долазак још њих сто.

 

 

Информативни лист „Пруга“