Железнице Србије ад

Уводе се четири нова воза на релацији Нови Сад – Сомбор – Нови Сад

Од среде, 4.маја, на релацији Нови Сад – Богојево – Сомбор – Нови Сад, уводе се у саобраћај два пара нових возова за превоз путника и то, по један пар возова на релацији Нови Сад – Богојево – Нови Сад и Нови Сад – Сомбор – Нови Сад, – саопштено је у Акционарском друштву за железнички превоз путника „Србија Воз“ Медија центру „Железница Србије“ ад.

Путнички воз на релацији Нови Сад – Богојево – Нови Сад, из Новог Сада полази у 6.12 сати, а у Богојево стиже у 7.43 сати. Полазак воза из Богојева је у 9.53 сати, а долазак у Нови Сад, по реду вожње, је у 11.31 сат. Ови возови саобраћаће само радним данима (од понедељка до петка), а неће саобраћати викендом(субота и недеља) и у време државних празника.

На релацији Нови Сад – Сомбор – Нови Сад свакодневно ће саобраћати локални путнички воз који из Новог Сада полази у 14.28 сати, а у Сомбор стиже у 16.48 сати. У повратку из Сомбора путнички воз креће у 18.20 сати, а долазак у Нови Сад по реду вожње палниран је у 20.53 сати.

У „Србија Возу“ истичу да је због увођења нових возова измењен ред вожње воза који из Новог Сада полази у 19.42 сати за Сомбор (22.15 сати), па ће полазак овог воза од 4. маја из Новог Сада бити у 19.29 сати, а долазак у Сомбор у 22.08 сати.

Четири нова поласка путничких возова на овој релацији биће омогућена захваљујући укључивању у саобраћај једне нове дизел-моторне гарнитуре серије 711, од укупно 27 колико ће их бити набављено од руског производјача „Метровагонмаша“, захваљујући руском кредиту за модернизацију српских железница.

Информативни лист „Пруга“