Железнице Србије ад

Успостављен саобраћај на барској прузи

Железнички саобраћај на прузи Београд – Бар поново је успостављен у недељу, 3. јануара 2016. године, у 20.15 сати, када је међународни воз који је стајао у станици Дивци, наставио вожњу ка Црној Гори са дизел локомотивом.

Деоница барске пруге између станица Словац и Дивци поново је оспособљена за редован железнички саобраћај са дизел-вучом, у недељу, 3. јануара, у 18.12 сати, након што је железнички саобраћај на барској прузи био у прекиду од 11.03 сати. Међународни воз који је ујутру кренуо из Београда за Бар, након чекања у станици Дивци, наставио је вожњу ка Црној Гори са дизел локомотивом.

Саобраћај је био у прекиду на деоници Словац – Дивци у недељу, 3. јануара, од 11.03 сати, када је међународни воз који је у 9.10 сати кренуо из Београда за Бар на путном прелазу обезбеђеном знацима друмске сигнализације (Андрејин крст) налетео на друмско возило. У тој несрећи погинуо је возач друмског возила.

Након увиђаја и истражних радњи, воз није могао да настави своје путовање због квара на контактној мрежи, насталог приликом несреће на путном прелазу.

Информативни лист „Пруга“