Железнице Србије ад

Уређена два путна прелаза у насељу Рипањ

„Инфраструктура железница Србије“ у протекла два дана (26. и 27. децембар) у насељу Рипањ, на територији београдске општине Вождовац, у потпуности је уредила два путна прелаза, који су годинама стварали проблеме мештанима, саопштено је у овој компанији.

Комплетно је уређен путни прелаз код железничке станице Рипањ, на путу Барајево – Авала и обављени радови на прелазу који води до насеља Колонија.

 

 

 

 

 

 

 

За петак, 29. децембар, планирано је уређење и трећег прелаза на територији општине Вождовац, и то на локалном путу за Белу земљу.

Преостали су још радови на четвртом путном прелазу који се налази на отвореној прузи Београд- Ниш, на Коридору 10, између Клења и Рипањ тунела. Предвиђено је да се овај путни прелаз у наредном периоду у потпуности аутоматизује и осигура полубраницима и светлосном сигнализацијом.

До реализације уређења путних прелазак дошло је само недељу дана након састанка генералног директора „Инфраструктура железнице Србије“ др Мирољуба Јевтића са председником Градске општине Вождовац Александром Савићем, на тему уређења путних прелаза, посебно оних у приградским насељима.

Информативни лист „Пруга“