Железнице Србије ад

Убрзава се рад на реконструкцији пруге Суботица-Сегедин

 

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић и министар за иновације Мађарске Ласло Палкович, након разговора о сарадњи две земље у области инфраструктуре и грађевинарства, постигли су договор да се убрза рад на реконструкцији пруге Суботица-Сегедин, дужине око 27 километара.

Ово је иначе, један од приоритетних пројеката превиђених оквирним споразумом о економској и техничкој сарадњи влада Мађарске и Србије у области инфраструктурних пројеката, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

– Србију и Мађарску у овом тренутку повезује неколико великих пројеката, од којих је најважнији изградња, модернизација и реконструкција брзе пруге Београд-Будимпешта. Али не смемо да заборавимо и веома  важну деоницу Суботица-Сегедин, која је жила куцавица која повезује два највећа града у том региону,  две локалне заједнице које већ вековима имају одличне, пријатељске и пословне контакте – нагласио је министар Момировић.

Министри су се, такође,  сагласили да се одреде „официри за везу“, као и да се направи стални тим два министарства за спровођење овог важног пројекта, који је изузетно значајан за повезивање две пријатељске земље.

 

Информативни лист „Пруга“