Железнице Србије ад

У Заводу успешно организована акција – Бесплатан здравствени преглед уз „Политику“

 

 

Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“,  у сарадњи са дневним листом „Политика“ и уз подршку општине Савски венац, организовао је данас, 1. децембра, акцију бесплатних здравствених прегледа. Заинтересовани грађани, који су се претходно пријавили за здравствене прегледе у редакцији листа „Политика“, током данашњег дана обавили су превентивне интернистичке прегледе у просторијама Завода,  у термину од 6.30 до 14 часова.

Директор Завода прим. др Владо Батножић истакао је да су сви термини за прегледе били попуњени за сат времена, тако да је данас прегледано преко 150 грађана. Оволико интересовање је најбоља потврда да се акције овог типа наставе и у наредном периоду.

– Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ има одличну сарадњу са општином Савски венац и ресорним министарством. Током целе године спроводимо сличне акције које имају за циљ, пре свега, да подигну свест грађана о здравственој култури и помогну да се правовремено делује и смањи број оболелих. Грађанима су данас на располагању била три лекара која су радила ултразвук крвних судова врата, пулмолог , као и двоје интерниста за ЕКГ и преглед срца.  Нашим суграђанима били су,такође, омогућени  и бесплатни стоматолошки прегледи, истакао је Батножић.

 

 

 

 

 

 

 

 

Према његовим речима, велики проценат здравствених проблема је везан за крвне судове.  Због тога Завод настоји да, организацијом превентивних прегледа, помогне у правовременом дијагностификовању оваквих стања.

Завод брине о здрављу више од 104.000 железничара, њихових породица, пензионера, као и грађана, који су одлучили да бригу о свом здрављу препусте стручњацима ове здравствене установе.

– У нашој установи је константан прилив нових осигураника, у просеку око 4500  годишње,  што је резултат нашег доброг и квалитетног рада. Са мрежом здравствених установа у оквиру Завода, које се налазе у 16 градова широм Србије, имамо потенцијал за даљи раст и развој, уз одржавање квалитета пружених здравствених услуга, оценио је директор Завода.

 

 

 

 

 

 

 

 

Он је истакао да је у наредном периоду приоритет набавка мамографа, јер је преглед овим уређајем најделотворнија метода за превенцију и рано откривање рака дојке.

-Имајући у виду да свака осма жена има проблеме са обољењима дојки, а обзиром да наша установа већ поседује уређај за магнетну резонанцу, са набавком овог апарата значајно би повећали активности на превенцији рака дојке. Већ смо обезбедили просторију намењену за будући рад мамографа, а имамо и квалификоване стручњаке обучене за рад на овом апарату, објаснио је Батножић.

Информативни лист „Пруга“