Железнице Србије ад

eng-flagSR eng-flagEN

У присуству министра Томислава Момировића положен нов колосек на траси брзе пруге

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је 4. новембра 2020. године са генералним директором „Инфраструктуре железнице Србије“ Небојшом Шурланом, градилиште пруге за велике брзине кроз Србију, на деоници Стара Пазова – Нови Сад.

– Обишао сам радове на деоници пруге за велике брзине Београд – Нови Сад. То су највећи железнички радови у последњим деценијама. То ће бити прва брза пруга у Србији и од октобра следеће године коначно ћемо моћи да седнемо у воз у Београду, одемо у Нови Сад, погледамо позоришну представу и вратимо се назад – рекао је министар Томислав Момировић, и наставио:

– Захтевали смо да се појача динамика, да се уведе рад у три смене. Оно што је обећано председнику пре неколико месеци мора да се испуни и на томе ћемо инсистирати и на даље –  поручио је министар.

Он је истакао да постоји доста изазова, али да је убеђен да наши партнери из РЖД могу да их превазиђу.

 

 

 

 

 

 

Министар Момировић, генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Небојша Шурлан и директор огранка руске компаније РЖД „Интернешнл“ у Србији Мансурбек Султанов најпре су у железничкој станици Петроварадин присуствовали полагању новог колосека на траси пруге за велике брзине, да би затим обишли вијадукт и тунел „Чортановци“.

Током обиласка, министар је имао прилику и да прође кроз тунел „Чортановци“, кроз који ће октобра следеће године саобраћати возови великих брзина.

Током обиласка градилишта и разговора са радницима ангажованим на изградњи брзе пруге, министар Момировић посебно је инсистирао на примени свих мера заштите против вируса Ковид 19, како би се заштитило здравље радника, а радови успешно одвијали и у условима пандемије.

Обилазак градилишта завршен је састанком у Чортановцима, где су Шурлан и Султанов детаљно упознали министра Момировића са током радова и активностима на изградњи пруге за велике брзине између Старе Пазове и Новог Сада.

Информативни лист „Пруга“

Часопис „Железнице“