Железнице Србије ад

У Порторожу потписан Меморандум о сарадњи регионалних железничких превозника у робном саобраћају

 

Меморандум о сарадњи између регионалних железничких превозника у робном саобраћају потписан је на састанку одржаном у Порторожу 6 и 7. фебруара. Овим Mеморандумом договорено је побољшање међусобне сарадње, повећање обима железничког превоза робе на кључним коридорима, економско и социјално повезивање, као и побољшање квалитета постојећих понуда и нових услуга. Меморандум су потписали директори железничких компанија: „Србија Карго“ а.д., СЖ Карго, ХЖ Карго, Жељезнице Републике Српске, Македонски железници транспорт, ЈП ЖФБИХ д.о.о. Сарајево и Монтекарго.

На скупу је потврђено и увођење директног теретног воза између Словеније и Србије, под називом Сава Експрес (Сава Еxпресс), који ће од 01. марта 2018. године понудити поуздане редовне везе, краће транзитно време и већи квалитет услуге.

Поред представљања пословања и развојних планова предузећа, Душан Гарибовић в.д. генералног директора „Србија Карго“ а.д. је  истакао да ће Сава Екпрес, омогућити бољу повезаност држава Европске уније и Србије, као и других држава у региону.

Фотографија преузета са сајта железничке компаније „Србија Карго“.

Информативни лист „Пруга“