Железнице Србије ад

У “Инфраструктури железница Србије” приоритет ефикасна реализација пројеката

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са в. д. генералног директора “Инфраструктуре железнице Србије” Небојшом Шурланом и пословодством ове компаније о пројектима који се реализују на железници.

 

 

 

 

 

 

 

“Инфраструктура железнице Србије“ реализује највеће и највредније пројекте на железници, од изградње прве брзе пруге у овом делу Европе, преко реконструкције деоница на железничком Коридору 10, до обнове регионалних пруга. Веома је важно да компанија послује ефикасно, јер од тога зависи и успешност у реализацији пројеката, како текућих, тако и нових, који ће се реализовати у наредном периоду”, каже Михајловићева.

Она је истакла да је посебно важно да се радови на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта одвијају по плану и да ће први возови на деоницама од Београда до Новог Сада бити у саобраћају на јесен 2021. године.

Шурлан је известио потпредседницу Владе и њен тим о динамици реализације на свим актуелним пројектима, стању у железничком саобраћају, као и планираним активностима на подизању нивоа безбедности саобраћаја, где су планирана нова улагања у уређење путних прелаза.

Информативни лист „Пруга“