Железнице Србије ад

У „Инфраструктури“ и „Србија Возу“ петнаест запослених кажњено због воза на слепом колосеку

Петнаест запослених на српским железницама, од извршних директора до радника на одржавању кажњена су због инцидента у Рипњу 21. јула, саопштили су директори „Инфраструтуре железнице Србије“ и „Србија Воза“.

Грубом грешком путнички воз из Ниша је у Рипњу пребачен на слепи колосек, када захваљујући само присебности машиновође нико од путника није повређен. Путинцима у овом возу није био организован превоз до Београда, тако да су се сами сналазили како да дођу до свог одредишта.

Смањењем плате кажњена су седморица запослених у „Инфраструктури железнице Србије“, међу којима тројица директора сектора и руководиоци железничког чвора Београд.

Двојица запослених премештена су на нижа радна места, док је 2 радника добило упозорење на постојање разлога за отказ Уговора о раду због почињених пропуста.

Због неорганизовања алтернативног превоза од Рипња до Београда путницима из овог воза „Србија воз“ је казнила смањем плате четворо запослених, на челу са
помоћником директора сектора.

На утврђивању одговности због овог инцидента инсистирала је потпредседница Владе и ресорна министарка Зорана Михајловић. Она је у писму директорима ових компанија упозорила да више неће толерисати нерад и јавашлук на железници.

Михајловић је тада навела да Србија улаже велики новац у реформе и обнову
српске железнице како би грађани повратили поверење у ову компанију и да су инциденти као у Рипњу недопустиви.

Информативни лист „Пруга“