Железнице Србије ад

Трилатерални састанак Кине, Мађарске и Србије о изградњи

У Београду ће сутра и у петак бити одржан наставак трилатералних састанака Србије, Мађарске и Кине о изградњи брзе пруге, а једна од главних тема биће договори о цени овог пројекта, као и обавезе у испуњавању европских стандарда приликом изградње пруге.

Потпредседнице владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, како се наводи у саопстењу из њеног кабинета, данас је разговарала са представницима кинеских компанија ЦРБЦ (Цхина Бридге анд Роад Цорпоратион) и ЦЦЦЦ (Цхина Цоммуницатионс Цонструцтион Цомпанy).

Са тим компанијама већ је потписан комерцијални уговор о изградњи ауто-пута Сурчин-Обреновац, односно оквирни уговор о модернизацији и реконструкцији пруге Београд-Будимпешта.

Потпредседница Михајловић и представници компаније ЦРБЦ сагласни су да би до краја ове године већ могао да се потпише уговор о финансирању градње ауто-пута Сурчин-Обреновац са кинеском Ексим банком.

Потпредседница Михајловић је истакла да је Влада Србије већ формирала радну групу за експропријацију на овој деоници, као и да би радови већ могли да крену у 2017. години, почетком грађевинске сезоне.

Информативни лист „Пруга“