Железнице Србије ад

Станица Топчидер од 1.октобра престаје са радом: Возови за Бар и Ниш полазиће из Београд Центра

 

Железничка станица Топчидер, која је од јула 2018. године, када је затворена Главна железничка станица на Савском тргу, преузела саобраћај међународних возова и део возова на унутрашњим релацијама, од 1. октобра званично престаје са радом.

Како је саопштила железничка компанија „Србија Воз“, поласци и доласци возова за превоз путника у међународном и унутрашњем саобраћају из станице Топчидер, измештају се у станицу Београд Центар, у Прокопу.

Међународни вечерњи воз за Црну Гору,  који саобраћа на релацији Топчидер – Бар – Топчидер, од петка 1. октобра полазиће из станице Београд Центар у 21.10 часова. Вечерњи воз, који из Бара полази у 19.00 часова, у станицу Београд Центар долазиће у 6.15 часова. У саставу међунарoдног воза „Ловћен“, од  30.септембра неће саобраћати кола за превоз праћених аутомобила, наводи се у саопштењу компаније „Србија Воз“.

Возови из унутрашњег саобраћаја на релацији Ниш – Топчидер – Ниш, саобраћаће, такође, до и од станице Београд Центар.  Воз, који из Ниша полази у 3.10 часова, долазиће у станицу Београд Центар у 8.22 часова, док је полазак воза из Београд Центра за Ниш, по реду вожње, планиран у 15.12 часова.

 

Информативни лист „Пруга“