Железнице Србије ад

Србија и Мађарска заједно на инфраструктурним пројектима: Ремонт пруге Суботица – Сегедин

 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером о сарадњи две земље у области инфраструктуре и саобраћаја.

 “Србија и Мађарска заједно раде највећи пројекат на железници у овом делу Европе, изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта, али постоје и велике могућности за проширивање сарадње новим пројектима, како на железници, тако и у водном саобраћају и другим областима”, рекла је Михајловићева.

Поред тренутног статуса пројекта модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта на територији обе државе, на састанку је разговарано и о планираном пројекту реконструкције железничке пруге Суботица–Сегедин.

Реконструкција железничке пруге Суботица–Сегедин, дужине око 27 километара, један је од приоритетних пројеката превиђених Оквирним споразумом о економској и техничкој сарадњи између Владе Мађарске и Владе Републике Србије у области инфраструктурних пројеката.

Информативни лист „Пруга“