Железнице Србије ад

Споразум из Вашингтона доноси економски развој. Pазговори и о железничком повезивању

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, изјавила је да је економски споразум који је прошле недеље у Вашингтону потписао председник Александар Вучић изузетно значајан за развој целог региона и да представља инвестициони бум, јер је у погледу нових инвестиција вредан близу четири милијарде долара.

Михајловићева је додала и да споразум из Вашингтона доноси и боље билатералне односе са САД, те да се радује доласку Америчког развојног фонда у Србију.

„Србија је показала да је отворена земља за инвестиције, на нашој територији раде и америчке и кинеске и руске, азербејџанске и многе друге светски успешне компаније. Са Америчким фондом разговараћемо о пројектима, поред ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, биће речи и о новом ауто-путу од Бујановца до Штрпца, реконструкцији путева на KиМ, градњи пруге преко Мердара до Приштине и  повезивању железницом. За нас је важно да, поред барске, изађемо и на албанску луку. Отворили смо се и хоћемо да развијамо земљу, јер наш циљ је да грађани живе боље”, рекла је Михајловићева.

Она је подсетила да Амерички фонд за развој има могућност да ван САД-а инвестира 60 милијарди долара и да су заинтересовани да пласирају новац у наш регион, а да ми треба да из тога извучемо оно најважније за нас, а то је да градимо инфраструктуру.

 

Информативни лист „Пруга“