Железнице Србије ад

Шпанске компаније желе да учествују у развоју железничке инфраструктуре у Србији

 

 

У оквиру пословног форума Србија–Шпанија, министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре Горан Весић, састао се 3. новембра у Палати Србије са шпанском министарком индустрије, трговине и туризма Маријом Рејес Марото Иљер.

Након састанка министар Горан Весић истакао је да су Шпанци највише заинтересовани за учествовање у пројектима железничке инфраструктуре у Србији и то посебно за брзу пругу Београд–Ниш и пројекат Беовоза.

“Представницима шпанских компанија  рекао сам да ћемо у наредном периоду купити 18 возова који се набављају средствима Европске банке за обнову и развој и позвао их да се јаве на тендер“, рекао је министар и додао да их је обавестио да ће Србија и наредних година, захваљујући политици председника Александра  Вучића, све више улагати у инфраструктуру, те је планирана изградња више од 560 километара пруга.

Пословни форум Србија–Шпанија окупио је око 150 домаћих привредника и 17 шпанских компанија које послују у секторима као што су: енергетика, обновљиви извори енергије, железничка и саобраћајна инфраструктура, наменска индустрија, ваздухопловство, грађевинарство, ИТ и телекомуникације, ветерина, консултантске услуге и животна средина.

 

Информативни лист „Пруга“