Железнице Србије ад

Седамдесет година од отварања Железничког музеја за јавност

 

 

На данашњи дан, пре седамдесет година, Железнички музеј отворен je за јавност.

Тачно у 11.00 часова, у присуству представника друштвених организација, културних установа и других званица, Железнички музеј, основан три године раније, 1. фебруара 1950, отворио је своја врата посетиоцима. Публика тог доба имала је прилику да види савремену музејску изложбу под називом „Кроз историју југословенских железница“, израђену према строгим правилима која су важила у то време.

     

У вестибилу који се налазио десно од улаза били су изложени предмети који су се односили на општу историју железница. На степеништу које се спуштало до главног изложбеног простора била је представљена прва пруга Стоктон–Дарлингтон, као и пруга Ливерпул–Манчестер и чувена трка код Рејнхила. Ту се налазила и биста Џорџа Стивенсона.Одатле се ступало у  „Дугу салу“, где је приказан настанак и развој железница на тлу Југославије почев од Словеније која је добила железницу најраније, 1849. године. Са супротне стране се налазила макета пруге са два тунела и једним вијадуктом који је представљао Раљски вијадукт, рађена у размери 1:10, а на њој су били постављени модели локомотива, железничких кола. „Мала сала“, која се надовезивала на претходну, била је  посвећена железницама Краљевине Југославије. На њеном чеоном зиду је био постављен уметнички приказ београдске железничке станице у зграфито техници. Из ове сале се улазило у „Салу хероја“,  у којој су били изложени предмети и документа који су се односили на историју радничког покрета и учешће железничара у НОБ, а на почасном месту били су постављени портрети железничара народних хероја, њих дванаест.

     

У „Великој сали“, данашњој Галерији, централно место заузимала је макета Шаргана рађена у размери 1:100, површине 45 m²,  по којој су се кретале локомотиве са електричним погоном који су добијале из шина преко трансформатора. На зидовима су биле постављене уметничке слике, али и представа достигнућа из послератног периода, као и планови за будући развој железнице.

Прва стална поставка Железничког музеја била је добро прихваћена код најшире јавности. До краја године, изложбу је видело више хиљада посетилаца из свих друштвених редова, а дневна штампа донела је бројне чланке  и репортаже у којима су идејна поставка, техничка обрада и распоред предмета повољно оцењени.

     

За Железнички музеј данас, укључијући и његов организациони део – Одељење узаног колосека Пожега, влада огромно интересовање посетилаца, посебно имајући у виду да се он у последњих неколико година својим изложбено-излагачким програмима активно  укључио у бројне културне манифестације. Највернији и најредовнији посетиоци музеја су деца, предшколског и школског узраста, која организовано долазе, студенти, затим туристи у организацији туристичких агенција, али и љубитељи железнице, железнички стручњаци и представници железничких удружења, као и високе делегације и представници амбасада са својим гостима.

 

Информативни лист „Пруга“