Железнице Србије ад

Савез проналазача Србије и „Железнице Србије“ потписали Меморандум о сарадњи

„Железнице Србије“ ад и Савез проналазача Србије потписали су 18. јануара у београдској Галерији Прогрес Меморандум о сарадњи.

Меморандум су потписали извршни директор „Железница Србије“ ад Ненад Кецман и председник Савеза проналазача Србије Предраг Пешовић, у оквиру свечане академије одржане поводом 60 година Савеза проналазача Србије.

-Овај документ потписали смо, јер су „Железнице Србије“ ад стожер иноваторства у Србији, изјавио је председник Савеза проналазача Србије Предраг Пешовић.

Пешовић је доделио пехар и повељу генералном директору „Железница Србије“ ад Мирославу Стојчићу, које је у његов одсуству примио извршни директор. Ненаду Кецману уручен је златник са ликом Михајла Пупина и повеља.

Слободан Симић, заменик председника Савеза проналазача Србије, који је изузетно надахнуто водио читаву манифестацију, јавно се на сарадњи захвалио и похвалио Завод за здрватвену заштиту железничара и директора ове железничке здравствене установе прим. др Влада Батножића.

Поводом 60 година Савеза проналазача Србије отворена је 18. јануара изложба проналазака у Галерији Прогрес у Београду.

Отварању изложбе присуствовао је министар одбране Зоран Ђорђевић који је том приликом рекао да је проналазачки рад чланова овог Савеза слика и прилика свих нас јер показује да смо као народ иновативни, а поготову млади који желе да ова земља иде напред и презентују Србију на најбољи начин.

Свечаном скупу је присуствовао и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе др Иван Бошњак, изасланик амбасадора Руске федерације у Београду Александра Чепурина, представници Гарде Србије, Привредне коморе Србије и бројних локалних самоуправа, института и компанија.

Поводом значајног јубилеја Савез проналазача Србије уручио је повеље, златнике „Михајло Пупин“ и пехаре већем броју домаћих иноватора, пословних партнера и сарадника, а свечану академију својим културно-уметничким програмом увеличали су и глумица Јелена Жигон, ансамбли „Видовдан“ и Ратислав Благојевић и „Гледанице“.

Информативни лист „Пруга“