Железнице Србије ад

Руководство “Железница Србије”ад данас положило венац на Српском војничком гробљу у Тијеу

 

Генерални директор „Железница Србије“ ад Мирослав Стојчић и извршни директор Ненад Кецман положили су данас венац на Српском војничком гробљу, у Тијеу, у близини Париза, у знак сећања на славне српске борце који су своје животе дали за слободу у Великом рату.

Тачно у 11 сати и 11 минута, уз интонирање химне две земље, „Боже правде“ и „Марсељеза“ и почасну стражу коју су давали заставници са српским и француским знамењима, одржан је помен српским војницима који су учествовали и страдали у Првом светском рату.

На гробљу у Тијеу сахрањено је 747 српских ратника и на сваки гроб спуштена је по једна бела ружа, а посебан букет стављен је уз стелу Есад-паше Топтанија, који им је омогућио прелазак преко Албаније и који је овде сахрањен.

Десетине венаца данас је било положено на гробове наших славних ратника, а овом помену присуствовало је нешто више од две стотине људи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Помен су служили отац Славиша и ђакон Игор из српске православне цркве Свети Сава из Париза, а цео скуп је организовао Савез Срба Француске, док је Коло српских сестара приредило жито и послужење.

Информативни лист „Пруга“