Железнице Србије ад

Први полазак међународног воза за Бар са станице Топчидер

 

Генерални директори компанија „Инфраструктура железнице Србије“ и „Србија Воз“ Мирољуб Јевтић и Југослав Јовић, са својим сарадницима, испратили су данас, 16. јуна, први полазак међународног воза за Бар са железничке станице Топчидер.

Изменама у железничком путничком саобраћају у београдском чвору које ће наступити од 1. јула ове године укида се железничко службено место „Београд Главна станица“ и саобраћај на прузи Београд Главна станица – Панчевачки мост чиме ће у потпуности бити обустављен железнички саобраћај на подручју Савског амфитеатра.

У складу са тим, железничке компаније „Србија воз“ и „Инфраструктура железница Србије“ увеле су нову организацију путничког железничког саобраћаја у београдском чвору.

Према тој организацији, међународни возови за превоз путника, који саобраћају између Београда и Бара, од данас, 16. јуна, полазиће из железничке станице Топчидер ка Црној Гори и из Бара долазити у железничку станицу Топчидер.

Из железничке станице Топчидер међународни дневни воз за Бар полазиће у 9.21 сат, а вечерњи воз у 21.21 сат.

Међународни воз на релацији Суботица–Бар–Суботица, који креће од 19. јуна, саобраћа из железничке станице Суботица у 16.45 сати преко станице „Београд Центар“ и обратно.

Осим возова између Србије и Црне Горе, од 1. јула сви међународни возови саобраћаће до железничке станице „Београд Центар“, која ће бити и полазна станица ових возова у супротном смеру. Реч је о два воза из Будимпеште, као и по један воз из Беча, Љубљане, Цириха, Солуна и Софије до Београда и из главног града Србије за Мађарску, Аустрију, Словенију, Швајцарску, Грчку и Бугарску.

За возове у унутрашњем путничком железничком саобраћају, који су до сада саобраћали преко Главне железничке станице Београд, од 1. јула полазна и долазна станица биће „Београд Центар“ у Прокопу.

Информативни лист „Пруга“