Железнице Србије ад

Представници српских железница на пријему поводом Дана државности Словеније

 

Пријему поводом Дана државности Републике Словеније, који је одржан 21. јуна у Београду, присуствовали су и представници српских железница, вршиоци дужности генералних директора „Железнице Србије“ ад  Горан Аџић и „Србијакарга“ а.д. Душан Гарибовић.  Том приликом сусрели су се новим словеначким амбасадором у Србији, његовом екселенцијом Изтоком Јарцем.

Амбасадор Јарц је, у разговору са представницима српских железница, изјавио да је железница важан фактор развоја привреде у свакој земњи и да она има значајан удео у привредној сарадњи Словеније и Србије. Он је  нагласио да економска размена између наших држава данас износи преко милијарду евра, да ће у блиској будућности бити још већа а да ће томе, свакако, свој допринос дати и железница.

Представници српских железница прихватили су иницијативу да се на јесен, у Београду организује састанак делегација српских и словеначких железница, као и презентација Луке Копер.

То би уједно била прилика за представљање словеначких железница изложбом фотографија “Возом по Словенији” , коју ће организовати Медија центар “Железнице Србије” ад, у сарадњи са београдским и љубљанским Железничким музејом, Удружењем Словенаца “Логарска долина” из Панчева, Националним саветом словеначке националне мањине у Србији, те клубовима љубитеља железнице из Словеније и Србије.

 

Информативни лист „Пруга“