Железнице Србије ад

Представљен нови кинески брзи воз у Техничко-путничкој станици у Земуну

Први од пет брзих возова кинеског произвођача „China Railway Rolling Stock Corporation – CRRC“ представљен је 7. јуна у Техничко-путничкој станици „Земун“.

Промоцији новог електромоторног воза „Соко“ који је произведен наменски за железничке пруге у Србији и Мађарској присуствовао је председник Републике Србије Александар Вучић, који је изјавио да ће се путници овим возом најкасније 1. децембра возити од Београда до Суботице.

 

„За сада је наручено пет електромоторних возова, а последњи треба да стигне 31. децембра 2025. године. Радићемо тестирање пруге Београд–Суботица већ у септембру, а када буде у саобраћају овај воз ићи ће на свака два сата“, рекао је председник Вучић.

„Од центра Београда до центра Суботице стизаће се за сат и десет минута и не постоји превоз којим то време можете да постигнете“, рекао је Вучић и додао да Србија у последњих четрдесет година није имала возну линију са толико путника као Београд –Нови Сад.

„Људи препознају квалитет! Оживели смо железницу, најквалитетније и најлепше возове увозимо. Надам се да ћемо ускоро да их правимо. То би било веома важно за раст Србије“, казао је председник и додао:

„ Србија се нада фабрици возова која ће бити отворена захваљујући кинеским партнерима. Већ смо понудили неке од локација од Ђуприје, око Ниша, Алексинца, Краљева. Радимо на томе и видећемо шта ће наши кинески пријатељи рећи“.

Упоредо са набавком возних средстава, ради се и на изградњи и модернизацији железничке саобраћајне мреже.

„Ове године биће изграђено 3,3 километра Сталаћ–Ђунис плус 14,5 km на истој деоници. Радимо обилазницу око Ниша од 22 километра, радимо Ниш–Димитровград, Ниш–Брестовац, 23 km према Лесковцу и план је да изградимо до Прешева и до граничног прелаза са Северном Македонијом. Дакле, да имамо од Прешева, али и од Димитровграда па до Суботице, пругу на којој ће моћи да саобраћају возови од 120 до 200 километара на час“, навео је председник Вучић и додао да ће у будућности пруга Београд–Ваљево бити убрзана, али да пре тога мора да буде завршена и реконструисана пруга Ваљево–Врбница до границе са Црном Гором.

„Хоћу посебно да захвалим кинеској државној железничкој компанији China Communications Construction Company Ltd. (CCCC), која је вероватно најбоља компанија која је икада радила нешто у Србији“, рекао је председник.

Промоцији новог кинеског брзог воза у Земуну присуствовали су Његова екселенција амбасадор Републике Кине у Србији Ли Минг, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, помоћник министра за железнички и интермодални транспорт Анита Димоски, директори железничких компанија и Дирекције за железнице.

Савремени дизајн, интелигентна технологија и комфор

Нови брзи воз кинеског произвођача има капацитет од 250 места, прву и другу класу. Дужине је 103 метра и може да развије брзину до 200 km/h. Воз има четворо кола – двоје моторних кола и две приколице и у потпуности је усклађен са ТСИ системом. Сва кола за седење првог и другог разреда поседују простор за инвалидска колица, тоалете за особе са смањеном покретљивошћу, простор за одлагање бицикала, кабасти пртљаг и др. Снага вуче је 2.700 киловата.

Воз поседује „интелигентне системе“ за одржавање, продају карата, надзор и помоћ у вожњи. Помоћу ових система постоји могућност, нпр. самосталне дијагностике кварова и сметњи на возу помоћу 7 кључних система и око 100 шаблона, чиме се побољшава ефикасност одржавања и оптимизују трошкови. Интелигентни систем за продају карата показује заузета и слободна седишта, информације о деоници у времену, а постоји могућност и онлајн плаћања на аутоматима за кафу. Дуж целог воза распоређено је око 1.000 тачака за надзор преко којих се прати статус деонице воза, високонапонско напајање, вуча, стање кочница, помоћно напајање итд.

У овом типу електромоторних возова развијен је кориснички интерфејс на српском, мађарском, енглеском и немачком језику. На дисплеју ће се приказивати информације на српском и мађарском језику.

 

Због аеродинамичног облика чела воза трошкови енергије могу бити смањени за 10 посто.  Побољшана је брзина електричног кочења и смањена стопа хабања делова воза, а материјал који је коришћен за израду  има 10 посто већу стопу рециклаже и 15 посто већу разградљивост, што овај воз чини у еколошком смислу још прихватљивијим видом превозног средства.

Електромоторни воз „Соко“ кинеског произвођача „CRRC“ опремљен је подсистемом контроле, управљања и сигнализације ЕТЦС-2 и задовољава захтеве прекограничног саобраћаја између Србије и Мађарске. Поседује и четири пантографа од два различита типа, који испуњавају захтеве за контактну мрежу обеју земаља.

У погледу удобности нови воз има простран део за смештај путника, као и интелигентан систем за подешавање осветљења. Ниво буке унутар воза је смањен, као и стопа промене притиска унутар и ван воза, што све додатно утиче на бољи комфор и удобност путника током вожње.

Информативни лист „Пруга“