Железнице Србије ад

Председник Вучић: Уговор за изградњу прве деонице брзе пруге Београд – Ниш до краја септембра

 

 

За мање од два месеца биће потписан уговор за изградњу прве деонице брзе пруге Београд – Ниш, најавио је председник Републике Србије Александар Вучић, гостујући на нишкој телевизији „Белами“.

-То ћемо да урадимо, ја се надам, у присуству највиших европских званичника. Пре краја септембра, мислим 29. или 30. септембра очекујем потписивање уговора за прву деоницу брзе пруге Београд – Ниш, где ће возови да иду између 160 и 200 километара на сат. Где ће пут од Београда до Ниша са стајањима на станицама трајати два и по сата, а ја мислим и мање од два и по сата. Биће боље него аутомобилом да идете од центра Београда до центра Ниша,  нагласио је председник Вучић.

Он је, говорећи о изградњи саобраћајне инфраструктуре и у другим деловима земље подсетио да ће последњи прагови на брзој прузи Београд – Нови Сад, код Сремских Карловаца, бити постављени до краја октобра или новембра, након чега ће се прећи на радове на сигнализацији.

-Нека све радимо још два, три месеца, све тестове да урадимо на 200 километара на сат и да све прође како треба, па да у фебруару идемо од Београда до Новог Сада пола сата. То је брже него Берлин – Хамбург, што траје сат времена. То је друга земља, друга Србија, – истакао је председник.

Информативни лист „Пруга“