Железнице Србије ад

Председник Вучић обишао радове на изградњи вијадукта „Чортановци“ на брзој прузи Београд-Будимпешта

 

 

Председник Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи вијадукта „Чортановци“ на железничкој деоници Стара Пазова – Нови Сад, у оквиру изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште. Обиласку су присуствовали и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, покрајински премијер Игор Мировић и амбасадор Руске Федерације у Србији, Александар Боцан-Харченко.

 

 

 

 

 

Председник је, обраћајући се новинарима након обиласка радова на овој деоници пруге између Београда и Новог Сада, нагласио да су радови на изградњи вијадукта и тунела код Чортановаца највећи железнички инфраструктурни пројекат који се тренутно изводи у Европи. Вијадукт дужине три километра налази се на излазу из тунела на месту где се брдовит терен спушта у равницу. Носиће га 58 стубова, од којих ће највиши бити 28 метара.

Захваливши се српским  и руским радницима на обављеном послу, председник Вучић је рекао да ће се наставити са инвестицијама и у другим деловима Србије.

„Ако је мост Врла симбол Грделице, вијадукт код Чортановаца биће симбол свеукупног напретка Србије, брзих пруга и можда најлепше место које може да се види“, рекао је председник Вучић.

 

Он је истакао је да је веома задовољан како радови напредују и да ће се, када пројекат буде завршен, од центра Београда до центра Новог Сада стизати за 30 минута.

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко, након обиласка радова са председником Србије на изградњи вијадукта „Чортановци“, рекао је да је реч о величанственом пројекту који је и од европског значаја.

Председник је, на питање какви су планови за пругу Београд – Бар, рекао да Руси раде пројекат Ваљево – Врбица, дужине 210 километара,  а да је завршена реконструкција пруге Ресник – Ваљево. Када се заврши пројекат за седам, осам или десет месеци, издвојиће се новац  из великог инвестиционог плана од 10 милијарди евра, како би се те железничке трасе спојиле са Црном Гором. Он је данас најавио да ће разговарати са Црном Гором око планова за модернизацију пруге Београд-Бар.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас приликом обиласка у изјави за РТС, да ће модернизација железнице омогућити да Србија постане незаобилазна рута и у железничком саобраћају и да заједнички пројекти са Руским железницама доприносе том циљу.

Она је нагласила да је за Србију важна модернизација комплетног железничког Коридора 10, како би се боље повезала ка југу са Северном Македонијом и Грчком.

 

 

 

 

 

“Припремамо и нове пројекте које ћемо радити са Руским железницама. Идуће године почеће изградња новог диспечерског центра на железници, а наредних месеци радиће се и пројектна документација за наставак реконструкције барске пруге, од Ваљева до границе са Црном Гором, где очекујемо да почнемо радове 2021. године”, рекла је она.

Радови на изградњи вијадукта и тунела Чортановци почели су 11. августа 2017. Рок за завршетак радова је 52 месеца, а вредност посла је 337,6 милиона долара.

 

 

Информативни лист „Пруга“