Железнице Србије ад

Позив на 40. ликовни конкурс „Железница очима деце 2023“

 

 

„Железнице Србије“ ад у чијем је саставу Железнички музеј позивају све основце и предшколце да и ове године пошаљу своја најбоља ликовна остварења и учествују у традиционалном ликовном железничком конкурсу „Железница очима деце 2023“.

Ове године организује се 40. по реду ликовни конкурс. Током четири деценије „Железнице Србије“ ад и Железнички музеј настојали су да очувају континуитет и традицију организовања овог конкурса који симболизује повезивање и размену осећања и емоција које код сваког детета буде воз и путовања.  Железница као симбол људских веза, сарадње и пријатељстава и даље је неисцрпна инспирација уметничког ликовног стваралаштва, како одраслих, тако и најмлађих.

Значај овог ликовног конкурса је вишезначан и може се прочитати у порукама које мали ликовни ставараоци шаљу бојама, линијама, облицима, а  изложба која следи прави је ликовни сусрет будућих уметника.

Рок за доставу радова је 30. новембар 2023, а све информације о пропозицијама конкурса можете пронаћи на нашем сајту, на линку https://www.zeleznicesrbije.com/zeleznica-ocima-dece/.

За најуспешније учеснике ликовног конкурса предвиђене су новчане награде и то у две категорије: за децу школског узраста и за децу предшколског узраста. Награђени и одабрани радови овогодишњег конкурса биће изложени у Галерији Железничког музеја од 22. децембра 2023. до 26. јануара наредне године.

За прошлогодишњи ликовни конкурс приспело је укупно 3.550 радова из 294 основне школе и радионице и 118 предшколских установа, вртића и забавишта. Међу приспелим радовима нашла су се и ликовна остварења ученика из две специјалне основне школе.

Свим младим ствараоцима желимо пуно успеха на конкурсу!

Информативни лист „Пруга“