Железнице Србије ад

Потпредседница Михајловић и нови амбасадор Руске Федерације Боцан-Харченко о већој сарадњи у инфраструктури

 

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с новоименованим амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком. Она му је пожелела добродошлицу у Србију и захвалила се на принципијелној подршци коју Руска Федерација и председник Путин пружају Србији.

„Хвала вам јер поштујете територијални интегритет и суверенитет наше државе. Верујем да ће током Вашег мандата наше две земље имати још успешнију сарадњу у економији и инфраструктури, рекла је потпредседница Михајловић.

Она је нагласила да се, заједно са руском компанијом РЖД, реализује један од најважнијих инфаструктурних пројеката – реконструкција брзе пруге од Београда до Будимпеште, и на ту сарадњу сви заједно можемо бити поносни.

Михајловићева је додала да Влада Србије покреће нови инвестициони циклус, у ком ће Министарство имати велико учешће. Биће то прилика да се покаже досадашња добра сарадња са Руском Федерацијом, али и започну нови пројекти.

„Брза пруга је пројекат од приоритетног значаја и за нас има велику перспективу и важан је како за земље у региону, тако и за централну и југоисточну Европу, рекао је  aмбасадор Боцан-Харченко и додао да се нада проширењу сарадње и на друге видове саобраћаја, али и на грађевинарство и енергетику.

На састанку је, такође, договорено да Михајловићева и Боцан-Харченко у наредном периоду заједно обиђу радове на реконструкцији брзе пруге Београд-Будимпешта, које изводи руска компанија РЖД.

Информативни лист „Пруга“