Железнице Србије ад

Потписани уговори за Пројекат модернизације Техничко-путничке станице Земун

 

Министар финансија у Влади Републике Србије, Душан Вујовић и директор канцеларије ЕБРД-а у Београду Данијел Берг потписали су данас, 7. децембра, Уговор о гаранцији за Пројекат модернизације техничко-путничке станице Земун. Уговор о зајму за прву траншу овог Пројекта, у вредности од 30 милиона евра, потписали су директорка тима за транспорт ЕБРД-а, Сју Барет и в.д. генерални директор „Србија Воз“-а Југослав Јовић. Укупна вредност Пројекта модернизације техничко-путничке станице Земун је 47 милиона евра – саопштено је у железничкој компанији „Србија Воз“.

 

 

 

 

 

 

 

Уговори су потписани у Министарству финансија Владе Републике Србије, у присуству представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија, представника Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и „Србија Воз“-а.

Техничко-путничка станица Земун градиће се између железничких станица Земун и Земунско Поље на површини од 35 хектара. Пројектом је предвиђена изградња нових објеката укупне површине 18.800 квадратних метара, као и 17 километара нових колосека. Такође, је планирана и санација 14.500 квадратних метара постојећих објеката и 6 километара колосека.

Изграднјом Техничко-путничке станице Земун железничка компанија „Србија Воз“ добиће савремену станицу за одржавање електро-моторних гарнитура, локомотива и путничких кола.

Информативни лист „Пруга“