Железнице Србије ад

Потписан Уговор о сарадњи „Железница Србије“ ад и Алфа БК Универзитета

Мирослав Стојчић, генерални директор „Железница Србије“ ад и проф.др Славко Вукша, ректор Алфа БК Универзитета, потписали су 10. маја у Београду Уговор о пословној сарадњи, којим се дефинише сарадња у области образовања запослених у железничком сектору и реализација заједничких развојних пројеката.

Уговор који су данас потписале „Железнице Србије“ ад и АЛФА БК Универзитет омогућава запосленима у железничком сектору да студирају на једном од пет акредитованих факултета овог Универзитета под повољнијим условима у односу на важеће.

Оваква повољност у студирању омогућена је запосленима у све четири компаније железничког сектора, као и члановима њихових породица.

„Железнице Србије“ ад на тај начин постале су прави промотер знања, образовања, искуства и традиције у железничком сектору, с обзиром да су без икаквих сопствених финансијских улагања омогућиле запосленима у целокупном железничком сектору да се образују по знатно повољнијим условима од важећих. Тиме су се „Железнице Србије“ ад сврстале међу ретке државне компаније у земљи које су на овакав начин показале бригу о запосленима и члановима њихових породица.

Генерални директор „Железница Србије“ Мирослав Стојчић истакао је значај образовања запослених, не само када је реч о новим и савременијим технологијама које се све више примењују на железници, већ и о преквалификацији и доквалификацији радне снаге као неизбежних у процесу реструктурирања, које се реализује у српским железницама.

Стојчић је руководство АЛФА БК Универзитета упознао и са иницијативом „Железница Србије“ ад да формира Регионални едукативни центар за образовање железничког особља, што је већ добило и међународну подршку и признање.

Проф.др Славко Вукша истакао је велико задовољство што су „Железнице Србије“ ад, као изузетно значајна и велика компанија са дугом традицијом, међу првим јавним предузећима у земљи  које су  препознале значај оваквог вида образовања запослених и најавио бројне активности које могу бити заједнички реализоване.

Приликом потписивања Уговора о сарадњи било је речи и о могућностима нових заједничких пројеката, као што су прихватање студената Универзитета на студентску праксу, организовање стручних предавања, реализација медијских активности на промоцији овог пројекта, као и о бројним другим темама.

Информативни лист „Пруга“