Железнице Србије ад

Потписан уговор о модернизацији пруге Стара Пазова – Нови Сад

Генерални директори „Инфраструктура железница Србије“ и „РЖД Интернешнл“ Душан Гарибовић и Сергеј Алексејевич Павлов потписали су данас у Влади Републике Србије Анекс 3.1 основног уговора о руском кредиту за модернизацију српских железница, који се односи на изградњу тунела и вијадукта на прузи Стара Пазова – Нови Сад, у оквиру целокупне модернизације ове деонице, на међународној железничкој магистрали Београд – Будимпешта.

Потписивању уговора присуствовала је потпредседница српске Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, министар – саветник у Амбасади Руске Федерације у Србији Денис Владимирович Кузнедељев и први потпредседник „Руских железница“ Александр Сергејевич Мишарин.

 

 
Вредност уговора који је данас потписан је око 338 милиона долара, од којих је више од 258 милиона вредна изградња тунела и вијадукта, а финансирање је обезбеђено из руског кредита за модернизацију српских железница. Планом је предвиђено да радови почну у првом кварталу 2017. године. Уговором су обухваћени израда пројектне документације и извођење радова на изградњи вијадукта и тунела код Чортановаца, као и израда пројекте документације за модернизацију целе пруге Стара Пазова – Нови Сад.

Осим вијадукта и тунела, РЖД „Интернешнл“ ће радити модернизацију целе пруге Стара Пазова – Нови Сад, дуге 43 километра.

Након потписивања Анекса уговора, у згради Владе Републике Србије, потпредседница Владе Републике Србије проф.др Зорана Михајловић одржала је краћи радни састанак са представницима руске делегације.

Информативни лист „Пруга“