Железнице Србије ад

Поштовање мера безбедности за здравље путника у железничком превозу

 

 

„Мере безбедности зарад очувања нашег и здравља других људи су најважније и неће моћи да се уђе у воз или аутобус без маске и рукавица, рекла је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, гостујући у Теми јутра на ТВ Прва. Она је најавила да се од понедељка, 4. маја, отвара међуградски железнички и аутобуски путнички саобраћај, а да од 8. маја креће градски саобраћај у Београду и Нишу.

Михајловићева је истакла да се мере у Србији постепено релаксирају и да је један од видова те релаксације покретање међуградског путничког превоза. Она је, говорећи о капацитетима за железнички саобраћај, рекла да је у овом тренутку довољно 30 одсто возова на српским пугама, уз обавезно поштовање свих мера безбедности.

Потпредседница Владе поново је апеловала на становништво Србије да покаже личну одговорност и понаша се у складу са епидемијом која још није готова.

„Важно је да знамо да још увек нисмо победили корону, да опасност још увек постоји, све док не добијемо вакцину. Морамо да научимо да живимо са вирусом, да се понашамо одговорно и на тај начин сачувамо и себе и друге. Верујем у наше грађане, доста тога смо прошли у ова два месеца и све је до нас – ако будемо поштовали мере и смањимо број оболелих, неће бити нових карантина“, рекла је она.

 

Информативни лист „Пруга“